Annons

Vipers givne ledare

Växjö Vipers trupp är spikad.
Klubben har också valt vem som ska leda SSL-laget på planen.
Johan Roos blir ny lagkapten.
Växjö • Publicerad 13 juni 2019
Vipers.
Vipers.Foto: Filip Sjöfors

Till hösten går Johan Roos in på sin 14:e säsong i Växjö Viperströjan. Den här gången gör han det som lagkapten från start.

– Nygammal lagkapten blir han. Johan avslutade förra säsongen som kapten och tillträdde väl i februari, säger Viperstränaren Christian Guntsch.

Annons

Markus Jonsson var annars den spelare som bar bindeln när innebandyåret 2018/2019 inleddes.

– Markus hade lite problem med skador och var borta i två sejourer, sedan var det lite att han ville fokusera mer på sitt eget spel. Det var inget dramatiskt i det. Någonstans tycker vi att Johan avslutade säsongen, tillsammans med gruppen väldigt bra och att alla fick ett lyft. Det var inget svårt val.

Han har redan gjort 341 matcher för Vipers. Kanske lite märkligt att Roos inte burit bindeln tidigare. Enligt Guntsch är det ändå logiskt.

– Man tror att han är mycket äldre än vad han är när man hör 14 säsonger. Johan är född 1990 och är 29 år gammal. Hans storebror Erik var lagkapten länge, sedan tog Filip Kjellsson över och då hade Filip varit med längst.

– Sedan har Johan varit en inofficiell ledare under en längre tid. Nu får han jobba med det lite mer officiellt vi tror på det här och av det vi redan har sett passar det bra både för honom och för gruppen.

Guntsch fortsätter och berättar att Roos är väldigt uppskattad bland de övriga i Växjö Vipers lag.

– Gruppen har givit oss bra respons och alla står bakom vårt val. När jag har haft individuella samtal med samtliga så ställde sig alla bakom det här. Det känns verkligen som ett givet val.

I övrigt, finns det något nytt att rapportera om?

– Vi har stängt vår trupp. Vi har en grupp på 22 spelade där Niklas Ramirez är långtidsskadad och han beräknas vara tillbaka i januari. Vi är nöjda med vår trupp och kör på med våra sex träningar i veckan.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons