Annons

Vipers överklagade

Växjö • Publicerad 25 mars 2019
Växjö Vipers.
Växjö Vipers.Foto: Smålandsposten

Jesper Sankell var avstängd och missade Växjö Vipers andra SM-kvartsfinal på lördagen, då i väntan på utredning efter en incident i den första kvartsfinalen.

På måndagen kom domen. Vipersspelaren fick två matcher och kommer att missa måndagens kvartsfinalen, sedan vara tillgänglig för spel.

Annons

- Det är ett beslut som vi bara får acceptera. Det är de som bedömer och då får vi ta det därifrån. Så Jesper får stå över en match till innan han är redo för spel, säger Växjötränaren Niklas Nordén till Innebandymagazinet.

Enligt Innebandymagazinet lämnade Vipers in en överklagan till Riksidrottsnämnden men fick avslag.

- Vi har inte överklagat själva domen i sig utan förfarandet. Det finns en kutym i idrottens värld att när en domare har bedömt situationen så ska den domen bestå. Jesper åkte ju ut fem minuter och då tycker vi att den bedömningen borde bestå istället för att det bedöms som ett matchstraff i efterhand. Så vi har ställt frågan till Riksidrottsnämnden hur de ser på den saken, säger Viperstränaren Niklas Nordén till IM.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons