Vipers segersvit sprack i Smålandsderbyt

Växjö • Publicerad 14 oktober 2018
Smålandspostens arkivbild.
Smålandspostens arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Söndagens SSL-match mellan Växjö Vipers och Jönköpings IK slutade 8-13.

Gästande Jönköping gjorde tre snabba mål innan Johan Roos, tätt följd av Oliver Johansson, tog chansen och reducerade till 2-3.

Smålandsderbyt hettade till extra mycket under den andra perioden då målen dundrade in. Inför tredje perioden stod det 4-8 och Vipers mål gjordes av Manuel Maurer och Tobias Bergfors.

Slutakten var också målrik. Växjö Vipers sköt in fyra skott, tre av dessa stod Jesper Sankell för, men Jönköping fick in fem. När domaren blåste av stod det klart att Smålandsderbyt hade vunnits av Jönköping och att Vipers fem matcher långa segersvit hade spruckit.