Vipers straffade Storvreta – kvitterade i SM-semifinalen

Växjö • Publicerad 11 april 2023
Växjös Manuel Maurer.
Växjös Manuel Maurer.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö Vipers kvitterade under tisdagen till 2-2 i semifinalserien mot Storvreta. Den fjärde semifinalen mot Storvreta slutade 5-4 till Vipers efter straffläggning och det står nu 2-2 i matcher i serien som avgörs i bäst av sju matcher.

Vipers tog ledningen efter drygt fyra minuters spel genom Philip Fox men knappt fem minuter senare kvitterade Storvreta. I den andra perioden gjorde bortalaget ytterligare två mål och gick upp till 3-1 men Vipers ville inte ge upp. Markus Jonsson reducerade tidigt i den tredje perioden men Storvretas Rasmus Andersson gjorde 4-2 och Uppsalalaget såg ut att gå mot seger. Då satte Ludwig Persson ett reduceringsmål med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid och två minuter senare kvitterade Vipers genom Niklas Ramirez.

Matchen gick till straffläggning där det blev en rysare. Tommy Bolin och Samuel Folkesson-Algman satte sina straffar men även Storvreta gjorde två mål innan avgörandet kom. Manuel Maurer satte sin straff i den femte omgången och målet innebar seger för Vipers.