Annons

Vipers-tränarens oväntade VM-löfte: ”Det är ju helt sjukt egentligen”

VÄXJÖ • Publicerad 4 juli 2018
Niklas Nordén tränare för Växjö Vipers.
Niklas Nordén tränare för Växjö Vipers.Foto: Lena Gunnarsson

Niklas Nordén tränar till vardags SSL-klubben Växjö Vipers. Mitt i segeryran efter Sveriges VM-seger i åttondelsfinalen mot Schweiz skrev han på twitter: ”Funderar på att skramla till en blomma till Granqvists fru o födseln. Ska vi sikta på 30k o världens största blomma utanför BB?!”.

Något som verkligen har fått snurr. Insamlingen är i skrivande stund uppe i hela 16 000 kronor.

Annons

– Haha det är ju helt sjukt egentligen. Det var mest ironi från början men det är det inte längre. Folk tycker nog att det här var en rolig idé så man får slutföra den, säger Nordén när VXOnews pratar med honom på onsdagen och fortsätter:

– Jag läste någon artikel om att ”Granen” (Andreas Granqvist, mittback i det svenska landslaget) inte kunde flyga hem nu när det har gått så bra. Då skrev jag det här lite på skoj, men nu är det inte bara på skoj längre.

Nordén har vuxit upp i samma region som ”Granen” och Vipers-tränaren säger att han troligtvis får utnyttja lite kontakter i Helsingborgs-området för att kunna lämna över blomman.

– Vi får lösa det på något sätt, hur vi gör har vi inte tagit beslut om än.

16 000 kronor, det kanske är läge för något mer än en blomma?

– Det återstår att se, det bör väl vara en gran inblandad på något sätt i alla fall.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons