Växjö • Publicerad 2 april 2019
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers lyckades besegra Mullsjö i den sjätte kvartsfinalen och tar alltså matchserien till en sjunde och avgörande match.

Men det blev en rysare och matchen avgjordes på straffläggning inför 1 415 åskådare.

Mullsjö fick en drömstart på matchen och gjorde 1-0 efter 29 sekunder i Fortnox Arena. Gästerna vann den första perioden med 4-1. Vipers mål gjordes av Jojjo Ahlroth.

I den andra perioden fick Johan Roos ett matchstraff men Växjö Vipers kom in i matchen på riktigt och började upphämtningen. Växjö gjorde tre mål mot Mullsjös två i den andra perioden. Vipersmålen gjordes av Magnus Jansson, Jojjo Ahlroth och Samuel Folkesson/Algman.

Ställningen var 6-4 till Mullsjö inför den tredje perioden, som blev rafflande. Vipers hade kniven mot strupen och behövde vinna matchen för att ta kvartsfinalserien till en sjunde och direkt avgörande match. Manuel Maurer reducerade till 5-6 och med sex minuter kvar klev Markus Jonsson fram och kvitterade till 6-6.

Målet tog matchen till en förlängning, som blev mållös. I straffläggningen gjorde Vipers tre mål och Mullsjö lyckades inte överlista Viktor Kastengren i Vipersmålet en enda gång.