Vipers vann mot Sirius

Sport • Publicerad 8 november 2020
Samuel Folkesson-Algman och Ludwig Persson blev båda målskyttar mot Warberg. Arkivfoto.Foto: Krister Andersson

Under söndagen möttes Växjö Vipers och Sirius. Det blev vinst för Vipers med 10-7.

Vipers gjorde en bra start med två mål genom Tommy Bolin och Patrik Gustavsson på de första fyra minuterna. I slutet av första perioden kvitterade Sirius genom Kevin Söderling och Emil Eriksson (2-2).

Två minuter in i period två gjorde Tommy Bolin ännu ett mål vilket gav Vipers ledningen åter. Värt att nämna är att Ludwig Persson assisterade Vipers tre första mål.

Isak Palmén och Billy Nilsson tog sedan åter ledningen till Sirius. Men Vipers kämpade starkt och gjorde ytterligare tre mål i period två, genom Tommy Bolin och sedan dubbelt upp av Patrik Gustavsson (6-4).

18 sekunder in i tredje perioden gjorde Kevin Söderling mål. Några minuter senare utökade Vipers sin ledning genom Patrik Gustavsson (7-5). Samuel Folkesson/Algman följde sedan i Gustavssons fotspår.

Halvvägs in i sista perioden satte Ludwig Persson sitt första mål för matchen. Sebastian Jonsson-Linderdahl reducerade sedan vipers ledning (9-6).

Ludwig Persson satte ännu ett mål innan matchen var slut. Sirius försökte kvittera genom Andreas Lundell men inga fler mål var att skåda. Matchen slutade 10-7.