Vipers vann på nytt – tog sjunde raka bortasegern

Växjö • Publicerad 16 februari 2023
Arkivbild på Tommy Bolin som blev tremålskytt mot AIK.
Arkivbild på Tommy Bolin som blev tremålskytt mot AIK.Foto: TOBIAS STERNER

Växjö Vipers är fortsatt ett topplag i SSL. Under onsdagskvällen tog laget sin sjunde raka bortaseger när AIK besegrades med 8-6.

Vipers fick en drömstart på matchen och ledde efter nio minuters spel med 3-0 efter två mål av Tommy Bolin och ett av Niklas Ramirez. Bottenlaget AIK kom sedan in i matchen och gjorde flera mål i den första perioden. Inom loppet av drygt fem minuter gjorde Stockholmslaget fyra mål men Vipers gick trots det till pausvilan i ledning med 5-4 efter att Jesper Sankell och Tommy Bolin gjort mål.

Vipers vann den andra perioden med 2-0 tack vare Ludvig Öberg och Jesper Sankell och såg ut att gå mot en säker seger. Den tredje perioden vanns av AIK med 2-1 men Vipers kunde hålla undan och vinna med 8-6. Det sista Växjömålet gjordes av Victor Hansson.