Vipers vann Smålandsderbyt – Bolin fyramålsskytt

Växjö • Publicerad 10 januari 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: LENA GUNNARSSON

Växjö Vipers vann söndagens bortamatch mot Jönköpings IK med 7-4. Ställningen var 2-2 inför den tredje och sista perioden, där Vipers var det klart bättre laget.

Det var Jönköping som inledde målskyttet efter 9.34 men mindre än en halv minut senare kvitterade Vipers genom Samuel Folkesson Algman.

Tidigt i den andra perioden gjorde Tommy Bolin 2-1 till Vipers men Jönköping kvitterade och det var lika inför den sista perioden. Där var det inget snack om saken utan Växjö Vipers vann perioden med 5-2 efter att Tommy Bolin gjort ytterligare tre mål, Samuel Folkesson Algman gjort sitt andra mål i matchen och Philip Fox skrivit in sig i målprotokollet.

Växjö Vipers ligger fyra i tabellen men har spelat flera matcher mer än några av konkurrenterna.