Annons

Vipersbacken blir historisk

Markus Jonsson skriver Växjöhistoria. Han blir förste Viperssvensk att representera landslaget på en VM-turnering.
– Det är såklart stort och något som man är stolt över, säger försvararen.
Växjö • Publicerad 25 november 2018
Markus Jonsson blir Växjöhistorisk. När han debuterar i den kommande VM-turneringen är han den förste svensken som tillhör Vipers och samtidigt spelar i ett VM.
Markus Jonsson blir Växjöhistorisk. När han debuterar i den kommande VM-turneringen är han den förste svensken som tillhör Vipers och samtidigt spelar i ett VM.Foto: Filip Sjöfors

Växjö Vipers-spelaren Markus Jonsson får under de närmaste veckorna chans att leva som ett fullblodsproffs. Något som innebandyspelare inte är bortskämda med i vardagen.

– De flesta pluggar eller jobbar vid sidan av annars, så det är klart att det ska bli väldigt härligt. VM ska bli fantastiskt kul men jag ser mycket fram emot lägret också, säger Nykvarns IF-produkten.

Annons

Stockholmaren som har representerat Växjölaget under flera års tid blir förste Viperssvensk att representera Sverige vid ett VM.

– Det är såklart stort och något som man är stolt över. Jag har varit här i ganska många år nu, från att vi gick upp i SSL och så har jag varit med på hela SSL-resan, så det här känns skitkul.

Vipersbacken gör ingen hemlighet av Sveriges målsättning vid VM-turneringen i Prag. Å andra sidan vore det konstigt för stormakten Sverige att ha något annat än guld som vision.

– Det finns inget annat att prata om egentligen. Vi åker dit för att vinna, det är inget snack om den saken.

Du anser att ni har god chans att nå målsättningen, misstänker jag?

– Den är såklart jättegod. Vi ska vara världsledande inom innebandy och är storfavorit, vilket vi ska vara så det är egentligen inga konstigheter.

Först och främst är det ett gruppspel som Sverige måste ta sig igenom. Där väntar Finland, Norge och Danmark.

– I gruppen är det Sverige och Finland som förmodligen kommer att ta topplaceringarna. Tjeckien och Schweiz är de stora utmanarna från den andra gruppen och de har gått framåt på slutet så det kommer ändå att bli tufft.

Hur är din personliga målsättning?

– Jag hoppas såklart på att få chansen och spela så mycket som möjligt. Sen är det tuff konkurrens på backsidan men jag åker dit för att spela och vill vara med när det ska avgöras. Beslutet om jag spelar eller inte är inte mitt men jag har bra chans och hoppas att det blir så.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons