Annons

Vipersspelare utreds efter homofobisk attack

Växjö • Publicerad 15 oktober 2018
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers förlorade helgens derby mot Jönköping med 13-8. För Jönköpings Otto Weidman slutade kvällen i tårar trots vinsten. Enligt 20-åringen ska en motståndare i Växjö Vipers fällt en homofobisk kommentar.

På Twitter skriver Otto Weidman att han ska ha fått ett rapp med klubben av en Växjöspelare under matchens slut. Sedan ska Vipersspelaren ha sagt ”Jag hörde att din bror var bög, fy fan vad hemskt”.

Annons

– Till en början uppfattade jag knappt var han sa. Jag gick och bytte. När adrenalinet lagt sig blev jag rasande. Jag skrek på spelaren att han skulle få ångra det han sagt och mina lagkamrater fick lugna mig, säger Otto Weidman till Sportbladet. Vipers tränare Niklas Nordén ska ha ringt upp Weidman efter matchen och bett om ursäkt och sagt att de ska ta det internt.

”Med anledning av det som JIK-spelaren Otto Weidman skriver i sin tweet vill föreningen Växjö Vipers understryka att vi tar fullkomligt avstånd från all diskriminering. Idrotten ska vara en arena för alla. Vi har ikväll påbörjat en intern utredning kring händelsen och kommer fortast möjligt agera utifrån vad som framkommer ur den” skriver Vipers på sin hemsida.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons