Annons

Vipersspelaren anmäls efter händelsen

Växjö • Publicerad 18 oktober 2018
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Lena Gunnarsson

I samband med söndagens SSL-match mellan Växjö Vipers och Jönköping ska Otto Weidman ha fått en homofobisk kommentar från en Vipersspelare. Efter matchen skrev Weidman om händelsen på sin Twitter och det blev en stor nyheter i hela innebandysverige.

Klubbchefen Stefan Angeskog och den aktuella Vipersspelaren åkte också upp till Jönköping för ett möte kring händelsen. Då meddelade Jönköping att de inte skulle anmäla spelaren.

Annons

Under torsdagen tog efterspelet en ny vändning. Jönköping kommer att skicka in en anmälan och Vipersspelaren ska utredas av Svenska Innebandyförbundet, skriver P4 Kronoberg.

– Vi har fattat beslut om att gå vidare med en anmälan. Vi tycker att den här situationen och handlingen är över gränsen för vad vi som förening kan ta ansvar för att tillåta och passera. Så vi måste markera för alla våra unga medlemmar och spelares skull, säger Dan Nordlöf, ordförande i Jönköpings IK, till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons