Annons

VM-guld till Växjölyftare

Växjö/Helsingborg • Publicerad 7 juni 2019
Frida Henell.
Frida Henell.Foto: Lena Gunnarsson

För en och en halv månad sedan vann Frida Henell SM-guld för veteraner. På fredagen slog Gemlabon till och lyckades bli världsmästare.

I tävlingen som ordnades i Helsingborg lyfte hon mest av alla. Henell tävlade i master one – M1 – för de som är mellan 40-49 år gamla och väger under 84 kilo.

Annons

40-åringen, som tävlar för Växjö AK och tränas av Jens Ekman, slog till med personliga rekord.

– Man har tre lyft i varje gren och de bästa godkända räknas sedan ihop i totalen, säger en segerrusig Henell på telefon till VXOnews.

I knäböj klarade hon 160 kilo. I bänkpress lyfte hon 97,5 kilo och i Marklyft tryckte hon upp 185 pannor. Totalt blev den sammanlagda vikten 442,5 och tvåan slutade på 427,5 – ganska god marginal således.

– På förhand var det en från USA som var storfavorit men hon klarade inte invägningen.

Hur känner man efter en sådan här grej?

– Helt overkligt och jag har inte fattat det själv än. Jag hade inte tankarna på att jag skulle kunna vinna. När amerikanskan inte fick starta kände jag att jag kanske skulle ha chans på en medalj men guld? Nej, det fanns aldrig i mina tankar.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons