Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Lastbil började brinna – riksväg 23 var avstängd i flera timmar

     Vid halv femtiden på onsdagseftermiddagen kom larm om att en lastbil hade börjat brinna på riksväg 23, strax öster om Åseda i Uppvidinge kommun.
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Mattias Mattisson

     De närmare omständigheterna kring fordonsbranden och eventuellt skadeläge är ännu okända.

     Räddningstjänsten Östra Kronoberg har ryckt ut till platsen och Trafikverket skriver på sin hemsida att riksväg 23 är avstängd i båda riktningarna, från Åseda till Nyanäs.

     Polisen hade vid 18-tiden ingen information om händelsen, mer än att det ska ha brunnit i en lastbil var släp var lastat med bark. Någon polispatrull har inte skickats till platsen.

     Enligt Trafikverket är prognosen för när vägen kan öppnas igen satt till klockan 19.00. Lite senare ändrades tiden till 20.00 och därefter kunde trafiken börja släppas på förbi olycksplatsen.

     Enligt uppgifter till P4 Kronoberg hade det av okänd anledning börjat brinna i lastbilens förarhytt som blev övertänd. Elden spred sig därefter till lastbilens släp. Föraren klarade sig utan personskador, uppger P4 Kronoberg.

     Artikeln uppdateras