Annons
Uppvidinge

Lastbil började brinna – riksväg 23 var avstängd i flera timmar

Vid halv femtiden på onsdagseftermiddagen kom larm om att en lastbil hade börjat brinna på riksväg 23, strax öster om Åseda i Uppvidinge kommun.
Åseda • Publicerad 14 april 2021 • Uppdaterad 15 april 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

De närmare omständigheterna kring fordonsbranden och eventuellt skadeläge är ännu okända.

Räddningstjänsten Östra Kronoberg har ryckt ut till platsen och Trafikverket skriver på sin hemsida att riksväg 23 är avstängd i båda riktningarna, från Åseda till Nyanäs.

Annons

Polisen hade vid 18-tiden ingen information om händelsen, mer än att det ska ha brunnit i en lastbil var släp var lastat med bark. Någon polispatrull har inte skickats till platsen.

Enligt Trafikverket är prognosen för när vägen kan öppnas igen satt till klockan 19.00. Lite senare ändrades tiden till 20.00 och därefter kunde trafiken börja släppas på förbi olycksplatsen.

Enligt uppgifter till P4 Kronoberg hade det av okänd anledning börjat brinna i lastbilens förarhytt som blev övertänd. Elden spred sig därefter till lastbilens släp. Föraren klarade sig utan personskador, uppger P4 Kronoberg.

Artikeln uppdateras

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons