Annons
Uppvidinge

Tredje tonåring avliden efter frontalkrocken på riksväg 31

Enligt polisen har en 16-årig pojke och en 17-årig pojke avlidit. Polisen misstänker flera brott i samband med olyckan.
På fredagsmorgonen bekräftade polisen att ytterligare en ung man avlidit till följd av sina skador.
Lindshammar • Publicerad 23 september 2021 • Uppdaterad 24 september 2021

Här saknas innehåll

Två personbilar frontalkolliderade utanför Lindshammar.
Två personbilar frontalkolliderade utanför Lindshammar.Foto: Carl Carlert

Strax före klockan 16 på torsdagseftermiddagen kolliderade två personbilar på riksväg 31, cirka 500 meter norr om Lindshammar.

Fem personer var inblandade i olyckan. Enligt polisen har en 16-årig pojke och en 17-årig pojke avlidit i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

Annons

Enligt polisen har ytterligare tre personer har skadats. I den bil som pojkarna färdades i satt två andra personer i 18-årsåldern. De har förts med ambulans till sjukhus. Föraren till den andra bilen har skadats lindrigt.

Enligt Andreas Arvidsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, är samtliga personer som var inblandade i olyckan hemmahörande i Jönköpings län. Polisen misstänker också brott i samband med olyckan.

– En av dem är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Det är inte någon av de avlidna som är misstänkta för brott, säger Andreas Arvidsson.

– Det här är en oerhört tragisk olycka, tillägger han.

”En av dem är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Det är inte någon av de avlidna som är misstänkta för brott.”
Andreas Arvidsson, jourhavande förundersökningsledare

Enligt uppgifter till Sportbladet var tonåringarna på väg till Kalmar för att se AIK spela en allsvensk match. Efter matchen fick AIK-spelarna reda på nyheten.

– Vi gör inga intervjuer. Vi har precis mottagit otroligt tråkiga nyheter med omkomna unga AIK-supportrar på väg ner. Alla våra tankar går till familjer och anhöriga, säger sportchef Henrik Jurelius till Sportbladet.

Flera resurser kallades till platsen, både från Räddningstjänsten Östra Kronoberg och från Höglandets räddningstjänst. Enligt Pär Stensson, räddningschef vid Räddningstjänsten Östra Kronoberg, hade två personer tagit sig ut ur bilarna på egen hand. Räddningstjänsten fick klippa ut två av dem under tiden som en av dem fördes med ambulans till sjukhus.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet och det uppstod långa köer längs vägen i båda riktningarna.

Vid klockan kvart över sex hade en av bilarna bärgats från platsen och räddningstjänsten började lämna platsen. Vid klockan 20:00 på kvällen lämnade polisen platsen.

På fredagsmorgonen bekräftade jourhavande förundersökningsledare Fabian Sandberg vid Växjöpolisen att ytterligare en ung man har avlidit efter krocken.

Annons

– Han avled av sina skador på sjukhuset tidigt i morse. Han var 18 år och hans anhöriga är underrättade, säger Fabian Sandberg.

Den fjärde personen i olycksbilen vårdas för lindriga skador, enligt polisen.

– Vi ska utreda den här tragiska dödsolyckan nogsamt. Vi ska prata med de inblandade och även höra vittnen som kan ha sett händelseförloppet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

De gällande brottsrubriceringarna är grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

– Vi har en första uppfattning kring hur olyckan har gått till men vi måste invänta utredningen, säger Robert Loeffel.

bild 1/3
Två personbilar kolliderade utanför Lindshammar på torsdagskvällen. Två tonårspojkar avled i samband med olyckan. Ytterligare tre personer skadades.
Två personbilar kolliderade utanför Lindshammar på torsdagskvällen. Två tonårspojkar avled i samband med olyckan. Ytterligare tre personer skadades.
Två personbilar kolliderade utanför Lindshammar på torsdagskvällen. Två tonårspojkar avled i samband med olyckan. Ytterligare tre personer skadades.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons