Annons
Uppvidinge

Växjöartist öppnar ny restaurang och butik

Kim Zineldin, även känd som musiker under artistnamnet Zin Kim, kastar sig ut i krögarbranschen och öppnar ny restaurang med kombinerad godisbutik i Lenhovda.
– Jag har alltid varit en pizzaätare, så jag vet hur en bra pizza smakar, säger han.
Växjö/Lenhovda • Publicerad 24 maj 2023
Kim Zineldin öppnar ny restaurang längs riksväg 31 i Lenhovda.
Kim Zineldin öppnar ny restaurang längs riksväg 31 i Lenhovda.Foto: Joacim Andersson

Tidigare i maj invigdes en ny restaurang i Lenhovda. En pizzeria vid bensinstationen, tidigare ”Trafikbutiken”, längs riksväg 31. Musikern och entreprenören Kim Zineldin är den som står bakom satsningen.

Kim är en 31-årig mångsysslare från Växjö. Han är musiker i grunden där han sysslar med svensk hiphop och han driver även en bilfirma vägg i vägg med den nyöppnade pizzerian i Lenhovda.

Annons

– Tanken från början var egentligen att ta över det här stället för parkeringsplatserna. Men sedan visste jag inte vad jag skulle göra med den här ytan. Tankarna gick först åt att använda den och ställa ut bilar som en bilhall, men sen fick jag idén om att öppna en godisbutik, säger Kim.

Godiset var startskottet till idén som senare utvecklades till en pizzeria. Därefter tog det inte långt innan renoveringen satte fart.

– Det har varit mer jobb än vad jag förväntade mig.

Vad var det som förvånade dig?

– Allt kräver ganska mycket förberedelser och det dyker upp mer saker hela tiden. Det är en konst att göra pizza, men jag har helt rätt anställda för detta.

Restaurangen som går under namnet ”Smaskens” är Kims första stora kliv ut i krögarbranschen.

– Jag har jobbat lite i restaurangbranschen tidigare som anställd, och har vänner med restauranger. Så jag har fått lite hjälp och tips längs vägen nu.

Vad har du för egenskaper och erfarenheter sedan tidigare som du tror att du kommer att ha nytta av här?

– Kundbemötandet. Och det här ”businesstänkandet” att alltid vara bäst. Sen är det ju så att jag har alltid varit en pizzaätare, så jag vet hur en bra pizza smakar.

Kim Zineldin i godisbutiken med frun Emma och hans två söner.
Kim Zineldin i godisbutiken med frun Emma och hans två söner.Foto: Joacim Andersson
Restaurang ”Smaskens” ligger nu i den nyrenoverade lokalen längs riksväg 31. Tidigare gatuköket ”Trafikbutiken”.
Restaurang ”Smaskens” ligger nu i den nyrenoverade lokalen längs riksväg 31. Tidigare gatuköket ”Trafikbutiken”.Foto: Joacim Andersson
Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons