Annons
Växjö

104 nya hyreslägenheter byggs i Växjö: ”Tror det finns en stor efterfrågan”

Växjö • Publicerad 5 juni 2022
Foto: Balder

Balder etablerar sig i Växjö och ska bygga 104 nya hyreslägenheter som är fördelade på fyra huskroppar på Teleborg.

– Balder utvecklar, äger och förvaltar bostäder och lokaler på ett stort antal orter och Växjö är en intressant tillväxtort. Inte minst närheten till Linnéuniversitet och Växjö kommuns ambition om att fortsätta utvecklingen av närområdet, ger platsen ytterligare attraktionskraft, säger Jesper Kristensen som är regionchef på Balder.

Annons

I området Botanik, vid Vikaholmsallén, blir det förutom lägenheter även en innergård med växthus och en oas av vatten, sten och växter även ett Tingotek där boende kan låna verktyg och annat samt en gemensam verkstad där cyklar kan repareras.

Lägenheterna beräknas vara ha en till tre rum och kök och boarea är på mellan 29 och 74 kvadratmeter. Balder har inte fastställt hyrorna för de nya hyresrätterna än utan de ska förhandlas med Hyresgästföreningen. Hyreslägenheterna beräknas kunna vara inflyttningsklara under 2023.

Det kommunala bostadsbolaget Vidingehem har haft svårt att hyra ut sina nybyggda hyresrätter i det nya bostadsområdet Galaxen på grund av höga hyror. Tidigare i våras var 34 av 72 lägenheter fortfarande tomma efter ett år. Men Balders regionchef Jesper Kristensen är inte orolig att det ska hända i deras nya kvarter.

– Vi är väldigt stolta över kvarteret Botanik och tror det finns en stor efterfrågan på moderna, yteffektiva och nyproducerade bostäder som dessa. Projektet har en stark miljöambition och byggs enligt Miljöbyggnad Silver vilket innebär höga krav på exempelvis energianvändning, innemiljö och materialval. Förutom själva bostaden tror jag att kvaliteter som den gröna innergården och närheten till naturen är saker som tilltalar bostadssökande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons