Annons
Växjö

120 nya hyreslägenheter planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 24 mars 2022
Foto: C.F. Møller Architects

Fastighetsbolaget KlaraBo och C.F. Møller Architects har vunnit markanvisningstävlingen för fastigheten Snickarglädjen 1 på Vikaholm i Växjö. De planerar att bygga omkring 120 nya hyreslägenheter på fastigheten.

– Vi ser fram emot att inleda projekteringen av dessa hållbara bostäder som vi tror passar in väl i eftertraktade Vikaholm. Vi fortsätter vår tillväxtresa och genom detta etablerar vi oss för andra gången i år på en ny ort samtidigt som vi får möjlighet att samarbeta med en kommun som har högt ställda ambitioner att växa hållbart, säger Andreas Morfiadakis, vd för KlaraBo.

Annons

I kvarteret Snickarglädjen blir det bostäder och gemensamhetsutrymmen som utomhusgym, växthus, föreningslokal och långbord.

– Snickarglädjen blir ett inkluderande bostadskvarter med integrerade designlösningar för hållbara livsstilar. Att bygga med industriell träteknik är helt i linje med våra hållbarhetsmål och ger betydande besparingar för byggnaders samlade koldioxidavtryck. Dessutom har träet positiva effekter för människors hälsa och välmående, säger Ola Jonsson, associerad partner på C.F. Møller Architects i Sverige.

Foto: C.F. Møller Architects

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons