Annons
Växjö

14-årig pojke har avlidit efter A-traktorolycka

En 14-årig pojke har avlidit i samband med en A-traktorolycka mellan Åryd och Billa.
Åryd • Publicerad 1 augusti 2023 • Uppdaterad 2 augusti 2023
Olyckan inträffade på Billavägen.Foto: Carl Carlert

Klockan 03.45 på tisdagsmorgonen fick polisen ett larm om en A-traktorolycka på länsväg 850 mellan Åryd och Billa. Enligt polisen kolliderade A-traktorn med ett träd.

Räddningstjänst, ambulans och polisen larmades till platsen. Två unga personer, en pojke och en flicka, färdades i A-traktorn och fördes med ambulans till sjukhus. Strax efter klockan 08.00 på tisdagsmorgonen meddelade polisen att föraren, en 14-årig pojke avled i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

Annons

Flickan har lämnat sjukhuset tillsammans med vårdnadshavare.

Polisen meddelar att olyckan kommer att utredas och A-traktorn bärgades från platsen samt taget i beslag för vidare undersökning. Polisen är klara på olycksplatsen.

Enligt Sandra Schleier, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö är en anmälan om grov vårdslöshet i trafik upprättad.

bild 1/3
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons