Annons
Växjö

14 personer till sjukhus efter blixtnedslag på campus

Växjö • Publicerad 29 augusti 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Daniel Svensson

I helgen drog ett rejält oväder in över Växjö. Under lördagseftermiddagen hade föreningar nollningsaktiviteter för nyblivna studenter på Slottsängen på campus.

Under aktiviteterna slog blixten ner en bit bort och studenter sprang mot ett lägenhetshus för att komma in i en lägenhet under ovädret.

Annons

När studenterna var på en innergård slog blixten ner där och ett tiotal personer som på något sätt vidrört byggnaden fick en stöt, skriver Smålandsposten.

Enligt Region Kronoberg fick 14 personer uppsöka vård efter blixtnedslaget. Alla ska ha klarat sig utan några allvarliga skador och kunnat lämna sjukhuset efter undersökning.

– Just när det hände var alla väldigt chockade men överlag verkar det som att alla mår bra nu och har har haft en rolig vecka. Det hoppas jag verkligen i alla fall, säger Emil Thulin, ordförande för välkomstveckan, och en av dem som fick en stöt, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons