Annons
Växjö

15-åring lurade man under sexmöte – döms för utpressning

Växjö • Publicerad 10 december 2022
Foto: Tomas Löwemo

En 15-årig flick har dömts för utpressning efter att ha hotat att anmäla en man för barnvåldtäkt. Hon fick i somras kontakt med en man på en sexsajt och de stämde träff för att ha sex.

De sågs i ett skogsområde i Växjö och efter en stund sa flickan att hon var 14 år gammal och skulle anmäla mannen för våldtäkt mot barn om han inte betalade 30 000 kronor.

Annons

Flickan tog ut 10 000 kronor i en bankomat på Norremark men när hon försökte ta ut mer pengarna gick inte det eftersom kontot hade spärrats vid det första stora uttaget.

Flickan erkände i förhör att hennes plan från början var att pressa mannen på pengar. Hon har uppgett att hon ångrat det som hände och en av hennes vårdnadshavare har sagt att flickan ”inte längre har tillgång till sin mobil utan ska vara fokuserad på skolan”.

15-åringen döms till ungdomsvård och ska följa ett ungdomskontrakt i socialnämndens regi. Flickan ska även betala tillbaka de 10 000 kronor som hon tog ut i bankomaten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons