Annons

15-åring misshandlade minderårig elev på Växjöskola

En 15-årig pojke döms nu för misshandel på en skola i Växjö. Enligt tingsrätten var pojkens attack mot en minderårig elev i skolans fritidsgård helt oprovocerad.
Växjö • Publicerad 13 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Slagsmålet inne på en högstadieskola i Växjö som nu har lett till en fällande dom vid tingsrätten inträffade i slutet av januari.

En elev som vid tidpunkten var yngre än 15 år befann sig inne i skolans fritidsgård när en 15-årig pojke gick till attack. Flera ungdomar samt en lärare blev vittnen till när 15-åringen utdelade flera kraftiga knytnävsslag som träffade elevens ansikte, rygg och nacke.

Annons

Enligt den utsatte eleven var angreppet helt oprovocerat och han berättade för polisen att han aldrig tidigare hade lagt märke till eller talat med 15-åringen.

15-åringen erkände inför rättegången att han hade gjort sig skyldig till misshandel och berättade att han skämdes. Men han tillade att han tidigare samma dag hade blivit provocerad av den andre eleven, som då skulle sa sagt olämpliga saker om hans familj.

Enligt domstolen finns det dock inget stöd i polisens utredning om att eleven skulle ha sagt något kränkande till 15-åringen och man bedömer därför att misshandeln ”är att betrakta som oprovocerad”.

15-åringens straff bestämts till 30 timmars ungdomstjänst och han ska genom sina vårdnadshavare betala knappt 11 000 kronor till den drabbade eleven för kränkning och sveda och värk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons