Annons

15-åringar greps efter rått överfall – sparkade man i ansiktet och krävde pengar

Polispatrullen kunde gripa två 15-åringar och en 14-åring efter att man fått larm om ett rått överfall på Liedbergsgatan.
Flera personer blev vittnen till när den unga trion överföll en man och sparkade honom i ansiktet när han låg ner.
Växjö • Publicerad 28 maj 2023
En av de misstänkta pojkarnas elsparkcykel låg kvar på brottsplatsen på Liedbergsgatan och togs i beslag av polisen. Foto från polisens förundersökning
En av de misstänkta pojkarnas elsparkcykel låg kvar på brottsplatsen på Liedbergsgatan och togs i beslag av polisen. Foto från polisens förundersökning

Två 15-åriga pojkar åtalas nu vid Växjö tingsrätt för försök till utpressning.

Det var en dag i februari som flera personer som färdades i en bil på Liedbergsgatan i Växjö såg tre unga pojkar som slog och sparkade på en man i 20-årsåldern när han låg ner på marken. Vittnena ringde polisen och en patrull var mycket snabbt på plats.

Annons

Poliserna såg de tre pojkarna som sprang från platsen och efter kortare förföljande greps de. Två av pojkarna var maskerade för ansiktet och de fördes till polishuset.

Mannen som hade blivit misshandlad berättade för polisen att han hade försökt fly från de tre pojkarna från Shill Dalbo men på Liedbergsgatan hann dom ifatt honom. Enligt mannen krävde trion att han skulle swisha 300 kronor till dom samt även köpa snus. När han vägrade fik han ta emot knytnävsslag och därefter nerdragen på marken där misshandeln fortsatte med sparkar mot ansiktet. En av pojkarna skulle även ha försökt slita av mannens byxor.

Mannen berättade även för polisen att en av 15-åringarna vid ett stort antal tillfällen tidigare hade krävt att han skulle swisha pengar till honom. Mannen hade gjort detta eftersom ”han kände sig tvingad”.

En av pojkarna som greps visade sig vara 14 år och är därmed inte straffmyndig. De två 15-åringarna som nu står åtalade har i förhör nekat till brott. På polisens fråga om varför han flydde från platsen sa en av 15-åringarna att han ”sprang för han har sett videos på sociala medier när polisen missbrukar sin makt”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons