Annons
Växjö

1500 samlades för firande i Växjö

Växjö • Publicerad 18 juni 2024
Eid Al-Adha firades i Växjö.
Eid Al-Adha firades i Växjö.Foto: Privat

I söndags anordnade föreningen Växjö Muslimska Samfundet ett Eid al-Adha-firande på Spetsamossen i Växjö. Firandet började med Eid-bönen, som besöktes av cirka 1 500 personer. Därefter blev det aktiviteter som musik och dans samt hoppborg, rutschkanor och andra lekar. Under firandet kunde muslimska familjer från hela Kronoberg träffas och umgås med vänner och släktingar.

– Vårt firande av Eid al-Adha är ett minne av profeten Ibrahim, frid vare sig med honom. Jag tror att det är oerhört viktigt att organisera sådana evenemang, eftersom det dels kan förbättra integrationen genom att introducera vår kultur och religiösa ritualer till det samhälle som vi lever i och är en del av och dels för att viktigt för muslimska familjer att få leva i atmosfären av Eid, och utöva sina religiösa och kulturella ritualer. Det är nödvändigt för en person att utöva sin kultur, seder, traditioner och religion med fullständig frihet. Detta hjälper till med stabilitet och integration och minskar känslan av utanförskap eftersom man känner att han är i sitt land, säger Khaled Deeb från Växjö Muslimska Samfundet.

Annons

Har föreningen samarbete med andra parter?

– Vi söker samarbete med Växjö kommun och med andra organisationer. Samtidigt fortsätter vi med våra aktiviteter. Inte bara för att nå föreningens mål utan för att det finns ett stort behov av dessa aktiviteter.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons