Annons
Växjö

16-åring döms - hotade jämnårig på Snapchat

Växjö • Publicerad 19 juli 2022
Växjö Tingsrätt
Växjö TingsrättFoto: Lars-Goran Rydqvist

En 16-årig kille döms för olaga hot i Växjö tingsrätt efter att ha hotat en jämnårig kille till livet via appen Snapchat.

Det var i våras som den jämnåriga killen blev tillagd i en gruppchatt på Snapchat. I gruppen fanns bland annat 16-åringen. Killarna ska inte känna varandra sedan tidigare men har vissa gemensamma kompisar. I chatten ska 16-åringen bland annat ha skrivit ord med innebörden att han skulle döda den jämnåriga killen och skada dennes familj och egendom. Som bevisning i målet finns bilder på konversationen i appen.

Annons

16-åringen vittnade om att det han hade skrivit i chatten bara återspeglar hur ”dagens ungdomar skämtar” och att han ville vara tuff inför de andra i gruppen. Påföljden blir 50 dagsböter och han tvingas även betala 5000 kronor i skadestånd till den jämnåriga killen.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons