Annons

16-åring och 78-åring lurade av bedragare

Växjö/Åseda • Publicerad 24 november 2023
Polisen har upprättat anmälningar om bedrägerier.Foto: KRISTER ANDERSSON

Bedragare fortsätter att lura personer via sociala medier. Nu har två nya anmälningar om bedrägerier via Messenger kommit in till polisen i Kronoberg.

En 16-årig kille i Åseda ska ha fått ett meddelande på Messenger om en tävling. Han ombads att skicka sina bankuppgifter och därefter drogs det pengar från hans konto. Han blev av med totalt 1 925 kronor.

I Växjö har en man i 80-årsåldern lurats av en person som utgav sig för att vara hans släkting. I ett meddelande på Messenger bad personen den äldre mannen om hjälp att betala en faktura. Han ska ha betala 8 000 kronor men senare visade sig att den anhöriga inte bett om några pengar och att kontot var hackat. En man född 1995 är uppsatt som misstänkt, troligtvis då de skickade pengarna gått att leda till honom enligt polisen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons