Annons
Växjö

16 års fängelse för mordet på Teleborg

Växjö • Publicerad 9 maj 2023
Specialsökhundar har använts i anslutning till brottsplatsen på Teleborg i Växjö.
Specialsökhundar har använts i anslutning till brottsplatsen på Teleborg i Växjö.Foto: Carl Carlert

Den 73-årige man som varit misstänkt för mordet på en fastighetsmäklare på Stamvägen i Växjö döms till 16 års fängelse. Mannen ska betala skadestånd till målsägandens anhöriga på sammanlagt 330 000 kronor.

Mannen ska den 22 november förra året ha begett sig till målsägandens bostad på Teleborg, laddat sitt vapen och stoppat in det i en plastsäck och sedan ring på dörren. När målsäganden öppnade dörren sköt han honom. Tingsrätten anser att det var en hämndaktion från 73-åringens sida och framstår som en ren avrättning.

Annons

Dagen efter greps 73-åringen på en campingplats i Tingsryd. Mannen har erkänt att han har skjutit ihjäl målsäganden och pekat ut platsen vid sjön Mien där han gjorde sig av med mordvapnet.

Motivet till mordet var att mannen under flera år ångrat och ältat en fastighetsförsäljning som målsäganden hade skött för fem år sedan. Mordet ägde rum på dagen fem år efter att fastigheten hade sålts.

Åklagaren yrkade på livstids fängelse men tingsrätten har vägt in gärningsmannens ålder, att han på grund av en psykisk störning hade nedsatt förmåga att kontrollera sitt handlande och att han har lämnat uppgifter som varit av väsentlig betydelse för utredningen av brottet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons