Annons
Växjö

17-årig pojke misstänks ha skjutit fridlyst berguv

Växjö • Publicerad 29 mars 2022
Genrebild, berguv.
Genrebild, berguv.Foto: Jan Pettersson

Här saknas innehåll

En 17-årig pojke misstänks ha skjutit en berguv, vilket är en fågel som inte får jagas, skriver Smålandsposten.

Han är åtalad vid Växjö tingsrätt för jaktbrott. I åklagarens bevisning finns bland annat skickade bilder där pojken poserar med den döda berguven.

Annons

Vid rättegången ska även en flicka vittna. Hon menar att pojken berättat att han skjutit berguven och sedan sänkt den med en sten i ett vattendrag. Vittnet har i förhör även sagt att hon hemma hos pojken sett ringmärkningen som berguven var försedd med.

I polisförhör har 17-åringen nekat till brott och uppgivit att han hittat berguven död i skogen.

17-åringen åtalas även för två fall av olaga hot. Han misstänks ha hotat en jämngammal pojke med ett gevär och uttalat hot om att han skulle skada eller döda en annan person.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons