Annons
Växjö

17-årig pojke slog och stampade på yngre pojke – åtalas

Växjö • Publicerad 20 februari 2022

En 17-årig pojke i Växjö har misstänks för att ha misshandlat och hotat en yngre pojke i 15-årsåldern i centrala Växjö i början av oktober 2021, skriver Smålandsposten.

Enligt pojken fick han ta emot ett stort antal knytnävsslag och sparkar av ett gäng på tre ungdomar. Trion ska även ”stampat” på honom när han låg ner på marken. De hotade att de skulle skjuta honom och tog hans märkesjacka, bälte och en guldkedja.

Annons

Dagen efter rånet inträffade en grov misshandel på Arabyområdet. En 17-årig pojke och en annan ungdom misstänktes. När polisen genomsökte 17-åringens mobiltelefon hittade man filmer som visade när han sparkade pojken i huvudet dagen innan.

17-åringen åtalas nu vid Växjö tingsrätt för rån, grov misshandel samt olaga hot mot pojken i centrum samt för grov misshandel gällande händelsen på Araby dagen efter. Han är även misstänkt för två fall av ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

17-åringen har nekat till samtliga brottsmisstankar. En av de två andra ungdomarna som misstänks ha deltagit vid rånet har identifierats, men polisen har ännu inte kunnat förhöra honom.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Jan Brunby
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons