Annons

17-åring från Växjö misstänks för mord i Stockholm

Växjö • Publicerad 26 juni 2024
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Den pojke som med kniv attackerade en skolkamrat på Fagrabäckskolan hösten 2022 och senare dömdes för mordförsök är nu misstänkt för ett beställningsmord i Stockholm och häktad i sin frånvaro för ett mordförsök i Köpenhamn, skriver Smålandsposten.

Enligt Smålandsposten frigavs den nu 17-årige killen i slutet av januari i år efter att ha avtjänat 14 månader sluten ungdomsvård efter mordförsöket på Fagrabäckskolan.

Annons

I slutet av maj i år greps han misstänkt för ett beställningsmord i Stockholm några veckor tidigare och han är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord där en man i 40-årsåldern sköts till döds med flera skott på öppen gata.

17-åringen misstänks också för ett mordförsök i Köpenhamn där han ska ha rekryterats av ett gäng för att röja en person ur vägen. 17-åringen ska ha försökt mörda en man på en salong i den danska huvudstaden men offret hann försvinna via en bakväg från lokalen, skriver Smålandsposten.

Han är också misstänkt för att ha misshandlat en annan intagen och utövat våld mot en behandlingsassisten på ungdomshemmet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons