Annons

17-åring slog ner sin klasskompis utanför skola – flera filmade misshandeln

Bråket startade med kränkningar via Snapchat och eskalerade i en misshandel utanför gymnasieskolan, som filmades av flera ungdomar.
Nu åtalas en 17-årig Växjöflicka för att ha hotat och misshandlat sin klasskompis.
Växjö • Publicerad 6 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORE

Händelserna som nu har lett till åtal inträffade på en gymnasieskola i Växjö i höstas.

En tjej i 18-årsåldern blev utsatt för kränkande kommentarer i klassens egen chatt-grupp på Snapchat – där eleverna kan skicka meddelanden till varandra – efter en incident som hade inträffat på en lektion.

Annons

Enligt den utsatta tjejen la sig därefter hennes 17-årig klasskompis i och hotade henne i ett röstmeddelande i chattgruppen. Bland annat ska 17-åringen ha uttalat att hon ”skulle slå, bita, dra henne i håret och köra över henne med en bil”.

Ett par dagar efter chatt-kränkningarna misstänks 17-åringen ha attackerat sin klasskompis när de båda befann sig i närheten av skolan. Flera personer fanns på platsen och filmade misshandeln. Filmerna visar när 17-åringen utdelar flera slag och kastar ner den andra tjejen på marken samt sliter henne i håret.

Klasskompisen drabbades av hjärnskakning, sårskador och svullnader vid slagsmålet.

En av den drabbade tjejens vänner som blev vittne till misshandeln berättade för polisen att det var jobbigt för hennes kompis eftersom ett 20-tal ungdomar stod och tittade på och ”flera filmade med sina mobiler”.

Åtalet mot 17-åringen – som nu har lämnats in till Växjö tingsrätt – gäller olaga hot och misshandel. 17-åringen har i förhör berättat att hotet om att skada sin klasskompis var ett skämt och gällande misshandeln förklarade hon att båda parterna deltog i slagsmålet. Hon erkände dock att hon ”triggades i gång och fick adrenalinpåslag” när så många elever hade samlats på platsen efter att ha hört om att ett bråk var på gång.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons