Annons

18-åring ljög i samtal med 112 – frias

Växjö • Publicerad 12 maj 2024
Foto: Urban Nilsson

I slutet av december förra året ringde en 18-årig tjej 112 och uppgav att flera personer var medvetslösa och att åtminstone en person inte andades normalt. Hon åtalades för falskt larm eftersom det inte stämde att flera personer var medvetslösa men frias nu.

Enligt tingsrätten har den unga kvinnan orsakat en utryckning av ambulans, polis och räddningstjänst, vilket enligt domen får anses ha varit en onödig säkerhetsåtgärd. En kompis ska ha varit medvetslös och inte andats normalt efter att ha tagit droger och druckit sprit och den åtalade tonåringen uppgav att hon hade panik. Det gör att hon nu frias.

Annons

”Även om hon till viss del lämnat oriktiga uppgifter och härigenom överdrivit situationen kan hon inte anses ha haft uppsåt till att orsaka säkerhetsåtgärder som varit onödiga”, står det i domen.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons