Annons
Växjö

18 nötkreatur omhändertagna – magra och vanvårdade

Växjö • Publicerad 26 november 2021
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.Foto: Sofia Hedman

I förra veckan omhändertogs 18 nötkreatur hos en lantbrukare på en mindre ort i Växjö kommun. De var magra och hade inte vuxit ordentligt, skriver Smålandsposten. Både kor, tjurar och en kalv kördes iväg från gården för att stallas upp hos en annan lantbrukare redan samma dag.

– De var magra och tillväxten var dålig, huvudena var stora i proportion till kropparna. Deras underhull var dåligt. Det fanns också mycket gödsel i utrymmena. Det var inte acceptabelt, säger Fredrik Holm på länsstyrelsen, till Smålandsposten.

Annons

Lantbrukaren är känd hos länsstyrelsen sedan tidigare för brister i sin djurhållning. Tidigare har dock inga djur omhändertagits. Vid sådana här fall brukar länsstyrelsen allt som oftast gå vidare med en åtalsanmälan, hur det blir i detta fall är inte avgjort än.

Nötkreaturen kommer att säljas eller överlåtas på annat sätt framöver – antingen går de som livdjur eller till slakt.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons