Annons
Växjö

19-åring dömd för våldsamt motstånd - hade sönder polisens skyddsnät

Växjö • Publicerad 7 mars 2023
Polisen. Trafikolycka. Arkivbild. Växjö. Vxo.
Polisen. Trafikolycka. Arkivbild. Växjö. Vxo.Foto: Elvedin Basic

Den 12 november skulle en 19-årig man och hans vänner gå på en nattklubb i centrala Växjö. När de av blir tillfrågade att visa legitimation visar det sig att 19-åringen inte har sitt ID-kort i jackan. Han är mycket berusad. I polisförhör säger han att han inte minns någonting efter att han stod i kön till klubben.

Ordningsvakter vid klubben berättar för polisen, som är på plats utanför klubben, att 19-åringen försökt smyga in utan att behöva visa legitimation. Detta försöker 19-åringen göra igen men polisen ser honom och väljer att avlägsna honom från platsen.

Annons

Då gör 19-åringen motstånd. I domen uppger en av poliserna att 19-åringen gör sig så tung som han kan, att han sparkar ifrån och sätter fötterna på bilen. Till sist får de lyfta in honom i bilen raklång. Till sist kommer en polisbuss med mer utrymme som de för iväg 19-åringen i. Under situationen har även ett skyddsnät i polisbilen gått sönder, exakt hur vet dock inte polisen.

Nu döms 19-åringen för våldsamt motstånd. Påföljden blir 8400 kronor i dagsböter samt 1071 kronor i skadestånd till Polismyndigheten.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons