Annons
Växjö

19-åring döms för brutalt rån mot 87-åring – flerårigt fängelsestraff väntar

Växjö • Publicerad 2 juni 2022
En19-åring döms för det brutala nattliga rånet mot en 87-årig man på Seminarievägen.
En19-åring döms för det brutala nattliga rånet mot en 87-årig man på Seminarievägen.Foto: Carl Carlert

En 19-årig man har dömts till fem års fängelse för brutalt rån mot en 87-årig man i Växjö. Under natten till den 7 januari i år bröt sig två rånare in i 87-åringens lägenhet på Seminarievägen i Växjö. De reste en stege på mannens balkong och bröt sig in i lägenheten. Rånarna misshandlade sedan den 87-årige mannen så att han bland annat fick en mindre hjärnblödning och flera frakturer. Den äldre mannen ska ha blivit bestulen på kontanter, guld och smycken.

Det var den fjärde gången inom loppet av några månader som den 87-årige mannen blev bestulen. Åklagarens teori är att det på något sätt har spridit sig att han skulle ha värdeföremål hemma.

Annons

19-åringen kunde bindas till brottet efter att ha tappat en handske under rånet. Handsken hittades av polisens tekniker i sängen och 19-åringens DNA säkrades på insidan av av en handske blandat med målsägandens DNA från blod. 19-åringen fanns i DNA-registret eftersom han stod under åtal för ringa narkotikabrott. Mannen var innan händelsen ostraffad.

Den 19-årige mannen har förnekat brott. En annan man har tidigare också delgivits misstanke om inblandning men misstankegraden var inte tillräcklig och utredningen lades ner.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons