Annons

19-åring döms – kraschade sin pappas bil på Norrleden

19-åringen var så drogpåverkad när han kraschade sin pappas bil i Växjö att han enligt poliserna inte kunde ta hand om sig själv.
Nu döms han för grovt rattfylleri – straffet blir samhällstjänst.
Växjö • Publicerad 26 januari 2023
Bild från polisens förundersökning.
Bild från polisens förundersökning.

Händelsen som nu har lett till en fällande dom vid tingsrätten inträffade sent en kväll i augusti i fjol på Norrleden. Ambulans och räddningstjänst fick larm om en singelolycka med en personbil som hade kraschat in i mitträcket och kört ner flera mittstolpar.

När en polispatrull anlände undersöktes föraren, en 19-årig Växjöbo, redan i ambulansen. Han klarade sig utan skador men poliserna märkte direkt att han var kraftigt drogpåverkad. Enligt en av poliserna sluddrade 19-åringen kraftigt och när han sattes i polisbussen tuppade han av flera gånger.

Annons

Provtagningen på sjukhuset visade att 19-åringen – som hade lånat sin pappas bil och var på väg till Mcdonalds när olyckan inträffade – hade flera narkotiska preparat i blodet.

19-åringen nekade vid rättegången till brott och berättade att han strax före körningen hade blivit bjuden på en dricka och då kände att det ”började snurra”. Men domstolen menar att dricka-förklaringen är vag och finner det klarlagt att 19-åringen har gjort sig skyldig till grovt rattfylleri.

Straffet blir villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons