Annons

19-åring drack mycket på fest – satte sig bakom ratten

Växjö • Publicerad 10 mars 2024
Foto: Lena Ehring

En 19-årig kvinna hade varit på en fest på Teleborg och druckit mycket under kvällen när hon satte sig i en bil för att köra hem en kille som hade åkt med henne till festen. Nu döms 19-åringen för grovt rattfylleri.

Kvinnan har uppgett att hon ”redan från början tänkt köra hem trots att hon tänkt dricka” och att körningen gick bra. Hon ska tillfälligt under körningen ha varit uppe med ett däck på trottoarkanten.

Kvinnan stoppades på Ulriksbergspromenaden i Växjö sent på kvällen den 30 september. Hon hade då en alkoholkoncentration i utandningsluften som uppgick till 0,64 milligram per liter, det motsvarar nästan 1,3 promille.

Hon döms till samhällstjänst i 40 timmar och skyddstillsyn. Kvinnan ska även påbörja en behandling för bland annat sitt missbruk.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons