Annons
Växjö

19-åring försökte hindra ordningsvakt – narkotika hittades i sandlåda

Växjö • Publicerad 9 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Tomas Löwemo

En 19-årig man har dömts för narkotikabrott. Mannen försökte hindra en ordningsvakt från att hämta sand utanför ett nöjesställe i Växjö centrum och när vakten tittade i sandlådan hittade han ett paket med kokain och ecstasy. 19-åringen döms för att ha övervakat och hanterat knarkpaketet.

Det var i december förra året som ordningsvakterna skulle göra i ordning entrén till nöjesstället. När de skulle hämta sand från en närbelägen låda med sand kom 19-åringen fram till en av vakterna och ställde ”konstiga frågor” som gjorde att vakten fick känslan av att 19-åringen försökte stoppa honom från att använda sandlådan.

Annons

I sandlådan hittades paketet med narkotika. 19-åringen ska då ha kommit fram till vakterna och sagt att han ville ha tillbaka paketet som han skulle hålla koll på tills en annan person skulle hämta paketet.

Paketet innehölls 6,5 gram kokain och ett större antal tabletter med ecstasy.

På grund av 19-åringens låga ålder döms han inte till fängelse utan får skyddstillsyn och ska genomgå ett drogavvänjningsprogram i Frivårdens regi.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons