Annons

19-åring kraschade pappans bil på Norrleden

Växjö • Publicerad 5 november 2022

Här saknas innehåll

Sent en kväll i slutet av augusti ryckte ambulans och polis ut sedan man fått larm om en singelolycka på Norrleden, i höjd med trafikplats Norremark. En personbil hade kraschat in i mitträcket och kört ner flera stolpar.

När poliserna anlände undersöktes föraren, en 19-årig Växjöbo, redan i ambulansen. 19-åringen klarade sig utan skador vid krocken men poliserna märkte direkt att han var kraftigt påverkad av narkotika. Enligt en av poliserna sluddrade 19-åringen kraftigt och när han sattes i polisbussen tuppade han av flera gånger.

Annons

Patrullen bedömde att 19-åringen inte kunde ta hand om sig själv och han omhändertogs enligt LOB.

Provtagningen på sjukhuset visade att han hade flera narkotiska preparat i blodet och nu åtalas han vid Växjö tingsrätt för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Åklagaren skriver i åtalet att rattfyllan ska bedömas som grov eftersom 19-åringen var ”avsevärt påverkad” när han orsakade trafikolyckan.

19-åringen – som blev av med körkortet direkt – berättade i förhör att han hade tagit ett narkotikaklassat läkemedel och att det ”snurrade i huvudet” redan när han satte sig bilen. Orsaken till olyckan var att han tappade kontrollen över fordonet när hans kompis i passagerarsätet skulle visa honom något på sin mobil.

Bild från polisens förundersökning.
Bild från polisens förundersökning.
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons