Annons
Växjö

20-åring döms till fängelse för bussbråk – hotade chaufför och sparkade resenär i bröstet

Växjö • Publicerad 16 december 2022
.
.Foto: Tomas Löwemo

En 20-årig man har dömts till två månaders fängelse efter att ha hotat en busschaufför i Växjö och sparkat en resenär i bröstet i Tingsryd.

I början av året skulle mannen åka buss i Växjö men vägrade att lösa någon biljett. När busschauffören sa till 20-åringen ska han ha slagit chauffören på armen och sagt att han skulle ”fucka upp hans ansikte”.

Annons

20-åringen omhändertogs av polis och blev misstänkt för våld och hot mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott.

Han åtalades också för ett annat bussbråk som skedde i Tingsryd förra hösten. 20-åringen ska även då ha vägrat att köpa biljett och när en annan passagerare uppmanade honom att betala fick denne ta emot en kraftig spark som träffade i bröstet.

Mannen döms för hot mot tjänsteman, misshandel, två fall av ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen eftersom han hade en kniv i kalsongerna. Däremot han frias han från åtalet om våld mot tjänsteman, sedan tingsrätten via bussens övervakningsfilmer inte kunnat se att han utdelade något slag.

Han ska betala totalt 15 000 kronor i skadestånd till den utsatte chauffören och passageraren.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons