Annons

20-åring döms till fängelsestraff efter överfall på golfklubb

Växjö • Publicerad 17 augusti 2023
20-åringens DNA hittades på golfklubban som användes vid misshandeln.
20-åringens DNA hittades på golfklubban som användes vid misshandeln.Foto: Polisen

En golfspelare överfölls och misshandlades av en 20-åring på Växjö golfklubb. Den utsatte mannen misshandlades bland annat med sin egen golfklubba.

Tingsrätten fastslår att 20-åringen ska dömas för överfallet mot sitt nekande. Domstolen påpekar att det handlar om ett närmast besinningslöst våld med ett livsfarligt tillhygge – mot en skyddslös person.

Annons

Allt startade när fem ungdomar, som inte spelade golf, satt och drack sprit på golfbanan. När den drabbade kom till utslagsplatsen på hål 13 satt ungdomarna där och han bad dem flytta sig för att de inte skulle bli träffade vid utslaget. Ungdomarna lydde, men strax därefter kom 20-åringen fram och inledde den besinningslösa misshandeln.

20-åringen döms till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel samt häleri efter att burit i väg en golfklubba samt nycklar som tillhörde offrets kamrat.

Utöver fängelsestraffet döms 20-åringen att betala 34 000 kronor i skadestånd till offret.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons