Annons
Växjö

20-åring släpptes fri efter rättegång – begick nytt grovt brott direkt

Växjö • Publicerad 1 april 2022
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Johannes Turstam

20-åringen gick in på Växjö resecentrum och snodde åt sig en mobil och gick sedan omedelbart ut från byggnaden. När tjejen, vars mobil blev stulen, konfronterade 20-åringen blev han hotfull och höll upp mobiltelefonen som om den vore en pistol och riktade den mot henne.

Händelsen, som 20-åringen nu dömts för, inträffade i slutet av januari i år. Den aktuella dagen hade mannen precis släppts på fri fot efter en rättegång i väntan på domen om ett knivöverfall.

Annons

20-åringen, som bor i Alvesta, dömdes senare till 14 månaders fängelse för två fall av misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Ett straff som han började avtjäna i mars i år.

Nu har mannen återigen dömts vid Växjö tingsrätt – denna gång för grov stöld och olaga hot för händelsen på Växjö resecentrum. Tingsrätten utökar hans tidigare fängelsestraff med ytterligare fyra månader eftersom han återfallit i brott.

Han ska också betala skadestånd till den utsatta tjejen, det rör sig om 5 000 kronor för kränkning och 2 500 kronor för den stulna mobiltelefonen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons