Annons

20-tal lastbilar utsattes för stöld och skadegörelse

Ett stort antal lastbilar runtom i Växjö har utsatts för skadegörelse och stöld.
–Givetvis finns det ett samband, säger polisen.
Växjö • Publicerad 23 augusti 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: JESPER ZERMAN

Under helgen har tjuvar slagit till mot ett stort antal lastbilar som stått uppställda på olika platser i Växjö.

Två lastbilar som tillhör ett företag på Mejselgatan på västra industriområdet utsattes för inbrott och där kom tjuvarna över två tankkort, som sedan användes för att tanka drivmedel för totalt 14 000 kronor.

Annons

Även ett företag på Nylandavägen vid Småland Airport har utsatts för inbrott i fem av sina lastbilar som stod på ett inhägnat område. Lastbilarna har fått sidorutorna krossade och hytterna har genomsökts. Enligt företaget kom tjuvarna över en så kallad batteribooster och ett batteri.

Även fyra lastbilar på Arabygatan och fyra lastbilar på som tillhör ett företag på Björnvägen på Norremark utsattes under helgen för likadana inbrott där hytterna genomsöktes i jakt på värdeföremål. Där är det i nuläget okänt vad som stulits.

Tjuvarna kom även över tankkort från fem företags- och lastbilar på Sjöuddevägen och på ett av korten tankades diesel värt 13 000 kronor.

– Totalt handlar det om angrepp på ett 20-tal fordon och givetvis finns det ett samband mellan de här händelserna. Någon eller några har åkt runt och sökt upp platser där lastbilar står uppställda, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons