Annons
Växjö

21-årig Växjöbo frias från brutalt knivrån

Växjö • Publicerad 12 april 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Arkiv: Leif Å Andersson

Den 21-årige Växjöbon som slutligen blev den ende som åtalades för ett brutalt knivrån i Olofström frias nu. Anledningen är att bevisningen inte är tillräcklig, skriver Smålandsposten.

Knivrånet i Olofström inträffade för ett drygt år sedan. Rånarna trängde sig in i offrets bostad och utdelade flera knivhugg mot kroppen och slag mot huvudet.

Annons

Polisens spår ledde till Växjö och sju personer satt länge häktade. Sex personer av växjöborna släpptes fria efter ett halvår, men 21-åringen kunde åtalas eftersom hans och offrets DNA hittades på en kniv i närheten av brottsplatsen.

Den nu friade 21-åringen har suttit häktad sedan i juni förra året. Han har hela tiden nekat till brott.

Polisen kopplar flera av personerna som utretts för rånet till kriminella grupperingar på Arabyområdet.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons