Annons
Växjö

21-åring dömd för grovt rattfylleri - var långt över lagliga promillehalten

Växjö • Publicerad 26 februari 2023
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Det var natten mellan den 15 och 16 oktober som en 21-årig man hade en fest i Alvesta. I polisförhör har han erkänt att han drack runt tio 7,5-procentiga öl. När gästerna hade gått hem, runt två-tre på natten, så bestämde sig mannen för att köra bil in till Växjö. Detta trots att han inte hade något körkort. Han berättar för polisen att han inte vet varför han bestämde sig för att köra.

Han körde cirka två mil in till Växjö och på Hejaregatan så berättar mannen att hans mobiltelefon ringde. Han tappade den på golvet framför passagerarsätet. När han försökte nå telefonen så skar han sig på en kniv som låg där. I samma situation så körde han in i en refug, någonting han vittnat om gjorde honom chockad.

Annons

Efter olyckan stod han där i ungefär 15 minuter innan polis anlände till platsen. Mannen fick då utföra ett alkoholtest som visade att han hade 1,48 promille i blodet. Gränsen för grov rattfylla ligger i Sverige på 1 promille.

Mannen har erkänt brott och Tingsrättens bedömning är att ”mannens körning har medfört en allvarlig fara för trafiksäkerheten”. Han har nu dömts för olovlig körning och grovt rattfylleri. Påföljden blir en månads fängelse.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons