Annons

23-åring döms efter stort slagsmål på bilträff i Växjö

Ett stort slagsmål bröt ut på en bilträff i Växjö där en ung man fick svåra skador i ansiktet.
Nu döms en 23-åring för misshandel. Han nekade till brott och hävdade nödvärn.
Växjö • Publicerad 8 november 2023
Slagsmålet inträffade när ett stort antal unga personer hade samlats för en bilträff på en p-plats vid Grand Samarkand. Arkivfoto
Slagsmålet inträffade när ett stort antal unga personer hade samlats för en bilträff på en p-plats vid Grand Samarkand. ArkivfotoFoto: Jonas Engman

En lördagskväll i mars förra året fick polisen rycka ut till en parkeringsplats vid Grand Samarkand, sedan ett stort slagsmål brutit ut vid en bilträff där många unga personer hade samlats.

Två män i 20-årsåldern hade blivit misshandlade och de fick föras till akuten. Den ene mannen hade blivit slagen och sparkad i ansiktet och han drabbades av svåra skador, bland annat frakturer och skadade tänder.

Annons

Polisutredningen visade att slagsmålet uppstått sedan två grupper av unga män träffats för att ”reda ut en dispyt” angående en före detta flickvän.

Nu döms en 23-årig man vid Växjö tingsrätt för misshandel av normalgraden. Han har erkänt att han slog den ene mannen i ansiktet, men hävdat att han bara försvarade sig själv eftersom han först blev angripen.

Men domstolen anser inte att han har agerat i nödvärn utan att det rörde sig om ett oprovocerat angrepp.

23-åringen straffas nu med villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Mannen som fick frakturer i ansiktet hade yrkat på 30 000 kronor i skadestånd men tingsrätten beslutar att den skäliga ersättningen uppgår till 5 700 kronor.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons