Annons
Växjö

24 miljoner till nya satsningar och projekt i länet

Kronoberg • Publicerad 22 april 2023
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Allmänna Arvsfonden som stödjer projekt för barn, unga, äldre och personer med funktionsnedsättning delade i fjol ut 741 miljoner kronor till nationella, regionala och lokala projekt i Sverige.

I Kronobergs län fick lokala projekt 24 miljoner kronor och Kronoberg var det län som tilldelades mest projektstöd per invånare i hela landet. Det var elva projekt i länet som fick dela på miljonerna.

Annons

Braås Gymnastik- och Idrottsförening fick drygt fem miljoner kronor för att skapa en social mötesplats i form av en aktivitetsyta med utegym, padelbanor, hinder- och motorikbanor, en multiarena med bollmål och en pumptrack och Alvesta Skid- och Orienteringsklubb fick drygt 4,7 miljoner för att bygga två banor för rullskidåkning i Hanaslövsområdet.

Agunnaryds Frivilliga Brandvärn tilldelades 3 703 000 kronor för att bygga ett modernt allaktivitetshus som är ett samverkansprojekt mellan Skytteföreningen, SPF Seniorerna, Idrottsföreningen och Brandvärnet.

Fakta

Projektet i Kronoberg som fick stöd 2022

Agunnaryds Frivilliga Brandvärn: 3 703 000 kronor för att bygga ett modernt allaktivitetshus där rörelse, motion och möten över generationsgränserna möjliggörs på fastigheten Bråna 3:90 i Ljungby kommun.

Alvesta Motorklubb: 1 658 057 kronor för ett projektet syftar till att minska psykisk ohälsa, motverka droganvändning och ungdomskriminalitet, stärka ungdomars framtidstro samt öka integrationen i Alvesta.

Alvesta Skid- och Orienteringsklubb: 4 717 000 kronor för att bygga två banor för rullskidåkning i Hanaslövsområdet.

Teater 16: 1 865 536 kronor för att projektet Poddteater 16 ska utveckla en metod där unga teaterintresserade personer får skapa hörspel i form av poddar.

Alstermo Idrottsförening: 1 275 000 kronor för byggandet av en skatepark i betong i Alstermo. Parken ska erbjuda åkning för skateboard, kickbike, inlines och BMX.

Ulriksbergskyrkan: 1 205 032 kronor för projektet Neighbourhood vars syfte och mål är att inspirera och motivera ungdomar i riskzon för socialt utanförskap till positiva beteendemönster och ett gott synsätt gentemot samhället och livet.

ABF Södra Småland: 800 917 kronor för projektet Lajka som har som mål att skapa en arbetsmetod för hur barn och ungdomar oavsett kön, etnicitet och bostadsområde kan delta i samhället på lika villkor.

Hofs Lifs ideell förening: 2 077 000 kronor + 330 000 kronor för projektet Under Ekarna med syftet att erbjuda en inkluderande mötesplats för ungdomar med och utan funktionsnedsättningar som bygger på deltagarkultur och en ny plattform för kulturliv.

Vederslöv Dänningelanda idrottsförening: 1 280 000 kronor för byggnation av en aktivitetspark med ett inkluderande utegym, hinderbana och beachvolleybollplaner. Föreningen vill bredda verksamheten och bidra till fysisk aktivitet, rörelseglädje och social gemenskap.

Dädesjö hembygdsförening: 384 000 kronor för tillgänglighetsanpassning i hembygdsgården.

Braås Gymnastik- och Idrottsförening: 5 015 000 kronor för att skapa en social mötesplats. I projektet ingår att bygga en aktivitetsyta med utegym, padelbanor, hinder- och motorikbanor, en multiarena med bollmål och en pumptrack.

Källa: Allmänna Arvsfonden

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons