Annons

25-åring döms – slog sönder kvinnas lägenhet

Kvinnan fick fly från sin bostad i Växjö när den svartsjuke pojkvännen krävde att hon skulle öppna. Han bröt sig därefter in och slog sönder lägenheten. Nu straffas han med åtta månaders fängelse.
Växjö • Publicerad 27 januari 2024
Polis.
Polis.Foto: Lena Ehring

En 25-årig Växjöbo döms nu i tingsrätten för skadegörelse, ofredande och grovt hemfridsbrott.

Det var i höstas som 25-åringen var hemma hos sin flickvän, en medelålders kvinna, i hennes lägenhet i Växjö. När 25-åringen tittade i kvinnans mobil och såg gamla meddelanden som hon hade skickat till en kollega blev han mycket svartsjuk och upprörd och slog sönder hennes altandörr.

Annons

Följande natt skickade 25-åringen cirka 350 sms och ringde flickvännen över 100 gånger innan han han begav sig till hennes bostad. Kvinnan har uppgett att hon var så rädd för 25-åringen att hon fick fly ut på gatan och slå larm till polisen. 25-åringen bröt sig därefter in och slog sönder möbler och annan inredning i lägenheten.

”Total misär … i stort sett hela lägenheten är sönderslagen”, skrev polispatrullen efter att ha ryckt ut till adressen.

25-åringen – som enligt ett läkarutlåtande som domstolen begärt inte lider av en allvarlig psykisk störning – straffas nu med åtta månaders fängelse. Han döms även att betala cirka 55 000 kronor i skadestånd till sin ex-flickvän för kränkning och förstörd egendom.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons