Annons
Växjö

26-årig man åtalas – skar av underläppen på yngre man

Växjö • Publicerad 28 november 2021
.
.Foto: Mattias Mattisson

Festkvällen i Växjö slutade med att en ung man skars svårt i ansiktet – från underläppen och ned till hakan, rapporterar Smålandsposten. Den misstänkta gärningsmannen, en 26-årig man, har suttit häktad och åtalas nu för grov misshandel.

Händelsen inträffade tidig lördagsmorgon på Storgatan i Växjö den 30 oktober. Tjafs ska ha uppstått mellan parterna varpå gärningsmannen misstänks ha skurit offret, en man i 20-årsåldern, i ansiktet med ett multiverktyg.

Annons

Båda männen var alkoholpåverkade vid det inträffade och uppgav i förhör att de inte minns så mycket av vad som hände på Storgatan.

Den nu åtalade 26-åringen har tidigare dömts för allvarlig brottslighet. Han frigavs villkorligt hösten 2019 efter att ha avtjänat ett tre år långt fängelsestraff för bland annat två rån, rånförsök, grov stöld och vapenbrott.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons